two

Što je armodafinil?

Modafinil je dobro poznat u nootropic zajednici po svojoj sposobnosti da poveća ukupnu produktivnost. Održava nas budnim povećanjem razine dopamina, noradrenalina i orexina u mozgu.

Unatoč popularnosti modafinil, Malo su svjesni jačeg brata modafinil, armodafinil.

Unutar modafinil tablete postoje dvije verzije iste kemikalije; R-modafinil i S-modafinil. Izgledaju kao zrcalni slike. Isto je s desnom i lijevom rukom. Izgledaju isto, ali u svojoj strukturi su u osnovi suprotni.

Armodafinil je čista R-modafinil, koji se smatra najviše psihoaktivnih dvije verzije modafinil. Znanstvenici se odnose na lijek koji uključuje samo jednu određenu verziju (enantiomer) molekula, “enantiomer spoj.”

s druge strane, Modafinil se smatra “racemična komponenta”, Što znači da postoji jednak broj zdesna nadesno i lijevo-ruke verzije u smjesi.

Razlika između čistog R-modafinil i racemične verzije čini blagi na prvi pogled. Uostalom, oba vezati na iste receptore i u tijelu oni rade gotovo istu stvar. Ispravno?

zapravo, Postoje velike razlike u učincima ove dvije tvari. R-modafinil je na mikrolevel malo jači od racemičnih modafinil. Pomiješajte ga s milijardama molekula u jednoj dozi i učinci odjednom dobiti vrlo jaka.

Razlike između Armodafinil i Modafinil

  1. Razlike u doziranju

Većinu vremena, modafinil se daje u dozi od 200 mg.

Međutim, Armodafinil se najčešće koristi u dozi od 150 mg na dan.

Iako to nije velika razlika u dozi, To treba uzeti u obzir, budući armodafinil uzeti u dozi od 200 mg će imati različite učinke na tijelo.

Za one koji su izuzetno osjetljivi i želite nižu dozu od 75 mg, Waklert tablete su isporučene s zgodan usjek kroz centar, što ga čini lakšim da ih podijeliti u iste polovice za nižu dozu.

  1. Razlike u nuspojavama

U usporedbi s modafinil, armodafinil je više vjerojatno da će izazvati simptome uključujući nesanicu i prekomjerne stimulacije. To je osobito slučaj kada se radi prekasno tijekom dana. Također je više vjerojatno da će izazvati suha usta, glavobolje i mučnina nego modafinil, Ali manje vjerojatno da će izazvati anksioznost, paranoja i razdražljivost.

Najveći problem za korisnike Armodafinil (Waklert) je overstimulation. Mnogi korisnici izvještavaju da simptomi mogu izbjeći jedući dozu rano ujutro i izbjegavanje drugih stimulansa kao što su kava ili čokolada.